Úvod / Aktuality / Na třetí zářijovou sobotu se v SAKU chystá Noc otevřených dveří

Na třetí zářijovou sobotu se v SAKU chystá Noc otevřených dveří

V sobotu 21. září se můžete zajít podívat, jak to v SAKU vypadá po setmění. Proběhne totiž Noc otevřených dveří, která vám zábavnou formou přiblíží, jak se v Brně zpracovává odpad. Kromě bohatého doprovodného programu pro děti i dospělé budou již tradičně probíhat každou hodinu komentované prohlídky provozu. Letos si navíc můžete úplně poprvé vyslechnout „příběh starého kotle“ v běžně nepřístupných prostorách, kde kdysi stál.        

Na pódiu se vystřídá hned několik účinkujících. Těšit se můžete na jedinečnou světelnou UV show, několik módních přehlídek, hasičské zásahy a na řadu zajímavých rozhovorů. Ani letos nebude chybět představení různých typů popelářských aut, které si můžete nejen prohlédnout, ale celý den se v nich bude i vozit. Ve swapovém obchodu si vyměníte oblečení, které už nenosíte, za něco zajímavějšího. V re-use bazárku si zase za symbolickou cenu pořídíte úplné poklady a navíc tak pomůžete dobré věci. Aby si i ti nejmenší přišli na své, jsou připravené skákací atrakce, mistrovství plavání v plastu, jízda v popelnicích a na vlastní kůži si mohou vyzkoušet svážení a třídění odpadu v ulicích makety malého městečka.

„Touto akcí bychom chtěli lidem ukázat, jak se u nás v Brně odpady smysluplně využívají, ať už materiálově nebo energeticky. Těší mě, že lidé v tomto směru nejsou lhostejní a chovají se ke svému okolí odpovědně a ohleduplně, což ukazují jak pozitivní statistiky v oblasti třídění odpadů, tak i zájem o akce, které pro ně pořádáme,“ říká předseda představenstva společnosti SAKO Filip Leder.

Celou akcí bude provázet moderátor rádia Krokodýl Jarek Hemala.

Pozor, na prohlídky je nutná předchozí registrace na www.sako.cz, která bude spuštěna v pondělí 2. září.

Vaše SAKO


Zpět na archiv aktualit