Úvod / Aktuality / Na sobotní Noc otevřených dveří v SAKU přišlo přes 4 tisíce návštěvníků. Podívali se do běžně nepřístupných prostor nebo si zkusili práci popelářů.

Na sobotní Noc otevřených dveří v SAKU přišlo přes 4 tisíce návštěvníků. Podívali se do běžně nepřístupných prostor nebo si zkusili práci popelářů.

Jak to v SAKU vypadá při setmění a v noci se v sobotu přišlo podívat více než 4 tisíce návštěvníků. Akce s názvem Noc otevřených dveří jim zábavnou formou přiblížila, jak se v Brně zpracovává odpad. Jen exkurze si nenechalo ujít téměř 2100 lidí.

"Už pět dní předem jsme rozsvítili náš 125metrový komín, který měl Brňanům připomínat, že se v sobotu 21. září bude konat slavnostní rozsvícení celého areálu. Industriální prostředí v kombinaci s kouzlem světel nabídlo jedinečnou atmosféru," uvedl předseda představenstva Filip Leder.  

Na pódiu se vystřídalo hned několik účinkujících. Lidé mohli vidět jedinečnou světelnou UV show, několik módních přehlídek, hasičské zásahy a proběhla řada zajímavých rozhovorů. Pro ty nejmenší byly připravené skákací atrakce, mistrovství plavání v plastu, jízda v popelnicích a na vlastní kůži si mohli vyzkoušet svážení odpadu na „trenažeru popeláře“.

Společnost SAKO také představila svůj vozový park. Auta si každý mohl nejen prozkoumat a vyfotit se v nich, celý den se v nich i vozilo. Třikrát za den vyjela svozová flotila na promenádu, aby si auta každý mohl prohlédnout v akci.

Cílem bylo lidem ukázat, jak se v Brně odpady smysluplně využívají, ať už materiálově nebo energeticky. „Jsem rád, že lidé v tomto směru nejsou lhostejní a chovají se ke svému okolí odpovědně a ohleduplně. Naznačují to jak pozitivní statistiky v oblasti třídění odpadů, tak i zájem o akce, které pro ně pořádáme,“ doplnil Filip Leder.

"Těší mě, že se k nám v sobotu přišlo podívat tolik lidí. Kromě příjemně stráveného dne jsme si kladli za cíl přiblížit veřejnosti problematiku odpadového hospodářství a vyvrátit některé mýty, které okolo zpracování odpadu někdy vznikají. Věřím, že se nám to povedlo," uzavřel Filip Leder.


Zpět na archiv aktualit