Úvod / Aktuality / HRÁLI JSME FOTBAL POSLEPU!

HRÁLI JSME FOTBAL POSLEPU!

Víte, jak velký handicap to může být, když hrajete proti zdravotně postiženým sportovcům dle jejich pravidel?  Tak přesně tohle si vyzkoušeli naši borci z Divize Svoz, kteří se s klapkami na očích zúčastnili přátelského fotbalového utkání proti nevidomým sportovcům, hrajících pod hlavičkou Masarykovy univerzity. Utkání proběhlo v rámci naší podpory desátých Evropských her handicapované mládeže, kde SAKO Brno působilo v roli jednoho z hlavních partnerů.

Možná že naše očekávání byla nereálně veliká (podobně jako optimismus Holanďanů před fotbalem s Českou republikou) nicméně s klapkami přes oči to zkrátka nejde, když nejste zvyklí. A tak opatrně postupujete hřištěm, mácháte rukama, jako kdybyste měl co chvíli uletět, ale spíš se staráte o to, jak neupadnout, jak se nezamotat do brány, či nepřetočit přes svodidla. A kde je míč? To proboha netušíte, ani když Vám s ním rozhodčí soustředěně cinká u ucha.

Že na některých fotografiích noha míč mine, a že to leckde vypadá, jako kdybychom jsme se snažili obehrát sami sebe, případně umístit nádherného vlastence? O to přece vůbec nešlo! Důležité bylo, že SAKO Brno svým dílem podpořilo myšlenku společného setkání mladých sportovců z celé Evropy a benefice na Svoboďáku byla jen takovým milým poděkováním za naši podporu.

Dlužno dodat, že kromě zdatných sportsmanů jsme na náměstí Svobody dorazili také s početnou skupinou fanoušků, roztleskávaček, všeznalých kibiců a jednoho obzvláště výřečného moderátora. Přestože kanonýři z univerzitního týmu dobře věděli, že za každý vstřelený gól následuje trest v podobě nevyvezení odpadu, nerozpakovali se nám jich nasázet nepočítaně :-)

A my? To se nám to radovalo, když jsme občas střelili gól, a to do branky soupeře. Lítý boj pak vystřídaly interview do médií, společné focení s fanouškem předsedou představenstva a příslib, že příště to zkusíme znova.

Fotbal na Svoboďáku


Zpět na archiv aktualit