Úvod / Aktuality / Nábytková banka funguje už skoro měsíc. Krásný příklad z Vranovic a okolí

Nábytková banka funguje už skoro měsíc. Krásný příklad z Vranovic a okolí

Novinka z 23. 3. 20222

Každý den, včetně sobot a nedělí, od 12.00 do 18.00, sem, na výstaviště do Pavilonu G1, přijede na 250 aut. Vašich aut. Z Brna i okolních obcí. Přivážejí nábytek, povlečení, matrace, postele, kuchyňské spotřebiče, pračky, kočárky, hračky.

Přiváží pomoc těm, kteří ji teď opravdu potřebují. Lidem z Ukrajiny, kteří ve spěchu museli opustit téměř všechno co mají, protože na jejich domovy, města, vesnice, dopadají bomby ruských agresorů a jejich města ničí ruské tanky.

Zastavit válku my v SAKO Brno nedovedeme, zato se však snažíme pomáhat  tak, jak se dá. Ve spolupráci s městem jsme vyhlásili sbírku dek, spacáků a karimatek, které jsme již dopravili na Ukrajinu, kromě toho sbíráme hračky, sešity a psací potřeby pro ukrajinské školáky, kteří se nyní budou vzdělávat u nás.

Ve spolupráci s magistrátem města Brna nám také funguje Nábytková banka. V mírových časech je primárně určena pro vybavování domácností sociálně slabších rodin, nyní nám ve stonásobně zvýšené míře pomáhá vybavovat prostory, v nichž bydlí ukrajinští uprchlíci před „speciální operací“, jíž se v civilizovaném světě říká válka.

Děkujeme všem, kteří do Nábytkové banky neúnavně přinášejí další a další pomoc. A cítíme hrdost i za Vás, když pak vidíme radost a vděčnost v očích těch, kteří si pro Vaši pomoc přicházejí.

Nečekali jsme, že v tak velké míře se do pomoci skrze Nábytkovou banku zapojí i obyvatelé obcí na Brněnsku. Například obce na jih od Brna – Vranovice, Ivaň, Přibice, Uherčice a další uspořádaly velkou sbírku. Během tří dnů shromažďovali nové i staré domácí spotřebiče, nádobí, příbory, fény, deky a mnoho jiných věcí. Dokázali zaplnit nejen nákladní auto, ale rovnou i celý velký přívěs!

„O víkendu jsme sbírku odvezli na Výstaviště v Brně, kde jsme nestíhali spotřebiče ani sundávat z vozu. Lidé z Ukrajiny si je ihned rozebírali a byli velmi vděční za tuto vaši pomoc! Velmi děkujeme všem, kteří se k naší sbírce připojili a pomohli těmto lidem vytvořit lepší podmínky k bydlení v naší krásné zemi,“ řekl nám k tomu Petr Procházka ze společnosti Betonus, který byl jedním z organizátorů a tahounů této akce. A prozradil nám, že to není jediná akce, kterou obyvatelé obce Vranovice na podporu Ukrajincům v ČR organizovali a organizují.  

Zkrátka pomoc lidem z Ukrajiny nekončí, stejně tak pokračuje i Nábytková banka. Aktuálně sháníme: kuchyňské stoly, židle, konferenční stolky, postele, dětské kočárky a postýlky.

Děkujeme Vám! Vaše SAKO Brno

Nábytková banka


Zpět na archiv aktualit