Úvod / Aktuality / DEN ZEMĚ - Přijďte v sobotu 20. dubna do parku pod Špilberkem

DEN ZEMĚ - Přijďte v sobotu 20. dubna do parku pod Špilberkem

V sobotu 20. dubna se v parku pod Špilberkem konají oslavy Dne Země. Organizátoři představí desítky tipů, jak vzniku odpadu předejít nebo s ním alespoň kreativně naložit. I proto se letošní ročník se ponese v duchu „méně odpadů – méně dopadů“.

Můžeme se těšit  například na kutilskou dílnu, tipy jak neplýtvat jídlem, jak opravovat věci, budou zde knihobudky, možnost sdílení věcí, upcyklace, bezobalové nákupy i přednášky o recyklační ekonomice. Nebude chybět ani zdravé občerstvení a ekologicky šetrné výrobky od lokálních prodejců a výrobců, například výrobky z ovčího rouna, dřevěné výrobky z chráněné dílny, obaly na pečivo nebo kvalitní fair trade oblečení z biobavlny.

A SAKO Brno bude u všeho toho. Představíme nejmodernější svozové vozidlo, na stánku s námi budeme moci diskutovat, připravili jsme kreativní program pro děti a hlavně – budeme za opravdu symbolické ceny prodávat zánovní hrníčky, talířky, knížky, CD a další věci z kuchyní a domácností. Veškerý výtěžek z akce poputuje na posílení městské zeleně.

Tak přijďte v sobotu 20. dubna od 10.00 hod. do parku pod Špilasem. Srdečně vás všechny zveme a těšíme se na společné setkání, Vaše SAKO Brno

více informací naleznete zde: Den Země – Priprav Brno


Zpět na archiv aktualit