Úvod / Aktuality / Podpořte celobrněnskou sbírku výtvarných potřeb pro dětské domovy!

Podpořte celobrněnskou sbírku výtvarných potřeb pro dětské domovy!

Máte doma nepotřebné výtvarné potřeby?  Přineste je do Chovánku, Klokánku nebo na brněnský magistrát. Podpoříte tím 5. ročník celobrněnské sbírky., která letos nese název Sbírka výtvarných  potřeb pro děti. Oddělení prorodinné politiky Odboru zdraví Magistrátu města Brna ve spolupráci s příspěvkovými a neziskovými organizacemi v Brně a pod záštitou náměstka primátorky města Petra Hladíka připravilo městskou sbírku výtvarných potřeb. Navazuje na loňskou velmi úspěšnou sbírku dětských pyžámek.

„Lidé mohou nosit vodové barvy, tempery, prstové barvy, pastelky, fixy, barvy na sklo, výkresy, skicáky, barevné papíry, lepidla, plastelíny a další podobné předměty, se kterými děti mohou následně tvořit. Důležité je, aby se nejednalo již o použité potřeby,“ řekl nám k tomu náměstek primátorky Petr Hladík.

Předmětem sbírky tak budou především nové výtvarné potřeby pro děti a mládež, od nejmenšího věku přibližně do 15 let zejména: prstové barvy, tempery, tenké a tlusté trojhranné pastelky, barvy na sklo, chlupaté drátky, nalepovací očka, vlnkovaný papír (lepenka), tvrdé výkresy, skicáky, barevné papíry, barevné kreslicí papíry vel. A3, A4, ozdobné děrovačky, lepidla, vodové barvy a štětce, plastelíny nebo modelíny. Přijímány budou pouze nové výtvarné potřeby!!

Výtvarné potřeby, které se během sbírky nashromáždí budou darovány neziskovým a příspěvkovým organizacím působícím ve městě Brně, které pomáhají dětem.

 Sbírka bude probíhat do konce ledna tohoto roku. Dárci mohou výtvarné potřeby nosit na:

leták sbírky ZDE: Sbirka-vytvarnych-potreb_letak-.PDF


Zpět na archiv aktualit